Saasen moet nieuwe strategie Ctac vormgeven

Ctac-ceo Pieter-Paul Saasen gaat voor meer omzet uit SaaS.

Pieter-Paul Saasen wordt de nieuwe topman van it-dienstverlener Ctac. Hij was al interim ceo nadat Henny Hilgerdenaar vorige maand was teruggetreden. De uit de accountancy afkomstige Saasen, sinds oktober 2019 cfo bij Ctac, moet de nieuwe strategie vormgeven.

Het bedrijf staat voor de uitdaging meer opbrengsten te halen uit de overstap van klanten naar de cloud. Ctac hoopt ook meer rendement te verkrijgen uit recente investeringen in SaaS-oplossingen voor detailhandel en vastgoed.

De Raad van Commissarissen heeft de zoektocht naar een nieuwe cfo in gang gezet. Na het aftreden Hilgerdenaar zijn inventariserende gesprekken gevoerd met diverse betrokkenen binnen en buiten het bedrijf.

Saasen voldeed het beste aan de eisen die aan de nieuwe ceo van Ctac worden gesteld. Bovendien heeft hij ook zijn naam mee als dienstverlener van SaaS-oplossingen. ‘We kunnen met hem direct doorpakken om de ingezette koers aan te scherpen en de groeidoelstellingen te realiseren,’ aldus president-commissaris Harry Hendriks.

Henny Hilgerdenaar

In de afgelopen periode heeft Saasen zich al meer gericht op de operatie en klantrelaties. Hij was de sturende kracht achter een aantal recente acquisities, onder andere van Oliver IT en Digisolve-Mijn ICT.

Onder het tienjarig leiderschap van Hilgerdenaar groeide Ctac uit van een specialist op het gebied van enterprise resource planning (erp)-software tot een meer generieke it-dienstverlener.

In 2020 draaide het Bossche bedrijf met ruim vierhonderd medewerkers een omzet van zo’n 87 miljoen euro. De afgelopen tijd nam het verandermanager Purple Square, systeemintegrator Oliver IT en strategisch it-partner Digimij over. Ctac is ook in België actief en houdt daar kantoor in Wommelgem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-09T14:09:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.