Helft werkenden mist de tijd voor studie

ICT-opleiding

Vier op de vijf werkende Nederlanders denkt nog niet te zijn uitgeleerd. De helft evenwel mist de tijd om naast werk een studie te volgen.

Dit blijkt uit een online enquête van PanelWizard onder ruim duizend werknemers. Opdrachtgever was opleider NCOI.

Twaalf procent is van mening dat ze helemaal zijn uitgeleerd, terwijl acht procent niet weet of ze nog wel wat bij kunnen leren. Daarnaast stelt 63 procent dat een opleiding naast het werk de kansen op beter werk vergroot. Van alle ‘uitgeleerde’ alle ondervraagden gelooft negen procent van het aantal vrouwen dat er niets meer te leren valt, tegenover vijftien procent van de mannen.

Overigens doet de uitdrukking ‘wijzer worden met de jaren’ opgeld. Zeven procent van medewerkers onder de dertig denkt te zijn uitgeleerd, terwijl veertien procent er zo over denkt als ze tussen de 40 en 49 jaar zijn.

Vrije dagen

Ruim tachtig procent vindt dat iedere werkende Nederlander het recht moet hebben om een studie naast het werk te volgen. Momenteel gebruikt dertien procent zijn vrije dagen om een opleiding naast het werk te volgen.

Maar liefst 68 procent van de ondervraagden denkt dat het tekort aan personeel verminderd zal worden indien Nederlanders zich meer zouden bijscholen. Wat omscholing betreft, is een op de drie van mening dat publieke onderwijsinstellingen zich nauwelijks inspannen om efficiënte trajecten aan te bieden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-11-18T10:14:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.