PostNL op zoek naar nieuwe cio; Marcel Krom vertrekt

Marcel Krom

Marcel Krom

Marcel Krom, chief information officer van PostNL, gaat het bedrijf per 1 mei 2022 verlaten. Het officiële statement luidt dat hij heeft besloten om zijn carrière een nieuwe invulling te geven. Niet bekend is welke nieuwe functie hij straks gaat bekleden. Ook Resi Becker, directeur van Mail Nederland, stapt op. Daarmee vertrekken twee belangrijke steunpilaren van Herna Verhagen, de topvrouw van het postbedrijf.

Krom geldt als het brein achter de verregaande digitalisering van PostNL. De post - en pakjesbezorger behoorde in 2013 tot de eerste grote Nederlandse ondernemingen met een ‘full cloud’ strategie. Een versnelde digitale transformatie zorgde ervoor dat PostNL mee kon bewegen met de snelle veranderingen in de logistieke wereld. Het bedrijfsmodel werd regelmatig aangepast. En Krom moest telkens de juiste ict-bouwstenen aandragen. Tegelijkertijd noopten kostenoverwegingen tot uitbesteding van ict-taken.

70 procent van alle innovaties wordt door ict gedreven. Krom’s credo is dat PostNL ‘alles wat beweegt’ moet volgen. Ook naar klanten toe speelt de cio bij een bedrijf als PostNL een belangrijke rol. Potentiële opdrachtgevers vragen vaak als eerste naar de interfacing, de api’s en de app waarover het klantcontact moet lopen. Van logistieke dienstverleners wordt een razendsnelle responstijd verwacht. De it-infrastructuur is daarbij cruciaal.

Prestaties

Krom’s prestaties bleven niet onopgemerkt. In 2019 werd hij genomineerd voor een Computable Award in de categorie CxO van het Jaar. In 2013 viel hem dezelfde eer te beurt.

Herna Verhagen is zich er bewust van dat het team dat vijf jaar lang in dezelfde samenstelling werkte aan de transformatie van PostNL, nu grotendeels uiteenvalt. Ze noemt Resi Becker en Marcel Krom twee collega’s met een oranje hart die een grote bijdrage hebben geleverd aan waar PostNL nu staat. 

PostNL is inmiddels gestart met een search voor een nieuwe cio en een nieuwe directeur Mail Nederland. Nadere berichtgeving daarover volgt op een later moment, meldt het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-01T13:59:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.