Tranen bij aankondiging vertrek Bart van Rheenen

Bart van Rheenen

Aan het tijdperk Bart van Rheenen komt bij Arrow ECS een einde. De man onder wiens vleugels de ‘enterprise computing solutions business’ van Arrow Electronics in de Benelux groot werden, treedt per 1 januari a.s. terug als managing director Arrow ECS Benelux. De aankondiging van zijn vertrek verliep niet zonder emoties. Een aantal medewerkers had het er zwaar mee. ‘Ik heb tranen gezien. Het was hartverwarmend,' aldus Van Rheenen in een toelichting.

De Amerikaanse leiding van Arrow vond het beter de leiding in handen te geven van de ‘volgende generatie’. Dit met het oog op de continuïteit voor de lange termijn. De immer energieke Van Rheenen wil nog van geen pensioen weten. Hij blijft voor advies en ondersteuning beschikbaar als daar om wordt gevraagd. Een rol op de achtergrond bij de distributeur ligt in het verschiet. 

Naast zijn activiteiten voor Arrow krijgt Van Rheenen ruimte om andere avonturen aan te gaan. Arrow gaat daarmee akkoord zolang er geen sprake is van conflicterende belangen. Van Rheenen denkt niet lang te hoeven stilzitten. ‘Verschillende Amerikaanse fabrikanten hebben me al gevraagd iets voor hen te doen. Ook van de kant van business partners is interesse getoond’. De komende weken kijk ik wat er op mijn pad komt. Ik weet waar ik goed in ben,’ zegt Van Rheenen. Hij kijkt tevreden terug op wat bij Arrow is bereikt. ‘Ik ben op mijn best als het niet goed gaat. Dan kan ik daar iets goeds van maken. Ik kan van verlies winst maken. En een klein bedrijf groot maken. Er staat nu iets groots.’

Stokje overdragen

""Het is tijd voor een ander type leiderschap""

Volgens Van Rheenen is thans een natuurlijk moment aangebroken om het stokje over te dragen. ‘Het is tijd voor een ander type leiderschap. Je hebt pioniers zoals ik, en mensen die dubbeltjes omkeren en goed met een polijstschijf kunnen omgaan.’ Toen Van Rheenen 13 jaar geleden bij Arrow begon, waren er nogal wat problemen. In België moest hij door de financiële situatie gedwongen twintig van de veertig medewerkers naar huis sturen. Ook in Nederland liepen de zaken niet zoals het moest. ‘Sindsdien hebben we een mooie rit gemaakt.’ De Benelux-organisatie groeide fors. De aankondiging dat Van Rheenen terugtreedt, viel een aantal medewerkers gisteren zwaar. ‘Ik heb tranen gezien. Het was hartverwarmend. Alle 130 mensen heb ik zelf aangenomen. We hebben duizend klanten waarvan ik de helft goed ken.’

Van Rheenen benadrukt geen opvolger te hebben. Er komt geen nieuwe managing director voor Arrow ECS Benelux. Peter Alkemade krijgt als directeur verkoop en marketing de leiding over de Nederlandse activiteiten. Pierre Furnal, directeur Arrow ECS Belux, gaat de organisatie in België en Luxemburg leiden. De regio’s Nederland en BeLux gaan aan Hendrik Resting-Jeppesen rapporteren, vice president sales in Noord-Europa.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-12-08T18:47:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.