Robbert Ausems nieuwe directeur Herke ICT

Robbert Ausems.

Bij Herke ICT is Robbert Ausems tot algemeen directeur benoemd. De ict-dienstverlener uit Alkmaar werd begin 2021 gekocht door investeerder Nedvest en ondergebracht bij de op de bouw- en vastgoedsector gerichte Treetop-groep. Met het vertrek van oprichter Herke Dekker was de directeurspost vacant.

Ausems heeft in leidinggevende commerciële functies gewerkt bij breedbandnetwerkbedrijf Technetix en it-dienstverlener Detron. Zijn focus bij Herke ICT komt te liggen op het uitbouwen van de landelijke dekking van de diensten alsook het ondersteunen van de bouwklanten van de zusterbedrijven binnen Treetop. Naast het kantoor in Alkmaar is er vorig jaar een vestiging in Veenendaal geopend, op het hoofdkantoor bij Treetop, voor de uitbreiding van de servicedesk.

Herke ICT Group is in 1998 opgericht door Herke Dekker. De eerste tien jaar heette de firma Herke Technology en leverde het it-infrastructuurdiensten aan met name de bouwsector. Omdat klanten steeds vaker vroegen om softwareoplossingen besloot Dekker een enterprise resource planning (erp)-pakket te laten ontwikkelen, gebaseerd op Microsoft Dynamics NAV 2009, aangevuld met specifieke functies voor de bouw. Met die oplossing, BouwVision, wist de inmiddels in Herke ICT Group omgedoopte bedrijf zich in de jaren erna een plek op de markt voor erp-bouwsoftware te veroveren.  

Begin 2021 kocht investeerder Nedvest Herke ICT en werd het bedrijf ondergebracht bij de Treetop-groep met de zusterbedrijven Kraan Bouwcomputing, Admicom, Frank Bouwsoftware en HomeDNA. Het softwareonderdeel BouwVision is sinds begin 2022 opgegaan in Kraan, waardoor Herke ICT zich weer kan focussen op waar ooit mee begon: het leveren van ict-diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-12T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.