ABN Amro heeft nieuwe cdo, zoekt nog naar cito

CXO

Jorissa Neutelings is de nieuwe chief digital officer (cdo) bij ABN Amro. Zij neemt het stokje over van Frank Verkerk, die vanaf januari 2019 de digitale tak van de bank leidde en kortgeleden naar Zurich Insurance Company overstapte. De bank is nog wel op zoek naar een nieuwe chief innovation & technology officer (cito). De huidige cito, Christian Bornfeld, keert terug naar zijn vaderland Denemarken.

Na ruim vijf jaar aan het roer te hebben gestaan van de digital innovation & it-tak van energieconcern Vattenfall, buigt Jorissa Neutelings zich bij ABN Amro over de manier waarop digitale diensten en data kunnen worden ingezet om dichter bij de klant te komen. Doel is 'nog meer een persoonlijke bank in een digitale tijd te zijn.'

De lat ligt hoog want haar voorganger Frank Verkerk was bijvoorbeeld mede-aanjager van de succesvolle Tikkie-app. In 2021 werd voor ruim 4,2 miljard euro aan Tikkies verrekend, een recordbedrag. In 2021 werd de grens van honderd miljoen betaalde Tikkies ruim gepasseerd.

Naast Verkerk verlaat nog een andere it-manager de bank: de Deen Christian Bornfeld. Hij kwam op 1 december 2017 als cito bij de bank aan boord om de strategische ontwikkelingen op ict- en innovatiegebied verder vorm te geven. Na ruim vier jaar vindt hij het de tijd om met zijn gezin terug te keren naar Denemarken, waar hij een nieuwe baan heeft gevonden. Officieel blijft hij tot 1 mei 2022 aan ABN Amro verbonden. De bank heeft de zoektocht naar een opvolger inmiddels in gang gezet.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-01-13T13:29:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.