Nieuwe Java-opleiding ook voor meisjes met autisme

ITvitae en Driessen Foundation starten het opleidingstraject Java Software Developer, met extra aandacht voor meisjes met autisme. Dat maken beide organisaties vandaag bekend op Girls' Day.

Vandaag is het Girls’ Day, een jaarlijks terugkerend evenement waarbij duizenden meisjes bedrijven bezoeken in de techsector om daarmee kennis te maken. Ook is het de Week van Autisme. Een uitgelezen moment, vonden ITvitae en Driessen Foundation, om hun handtekening onder een samenwerking te zetten voor een nieuw Java Software Developer-opleidingstraject. 

Driessen Foundation verleent daarnaast studieleningen aan talentvolle jonge vrouwen met een autismeprofiel zodat diegenen, die over onvoldoende financiële middelen beschikken, ook worden gestimuleerd om deel te nemen aan het traject.

Saskia Meeuwessen, algemeen directeur ITvitae: 'De focus op meisjes met autisme geeft een extra bijzondere lading want het ict-vakgebied heeft nog altijd minder aantrekkingskracht op vrouwen. Leuk om te weten is dat de resultaten van onze vrouwelijke studenten gemiddeld genomen hoger zijn dan die van de mannelijke medestudenten. Reden te meer om meer meiden enthousiast te krijgen voor onze ICT-Leertrajecten naar Werk.'

ITvitae helpt jongeren met autisme of hoogbegaafdheid met een ict-opleiding en baanbemiddeling inclusief jobcoaching aan een baan.

Driessen Foundation is onderdeel van de Driesen Groep, een dienstverlener op het gebied van personeelszaken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-04-07T11:28:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.