Skills-softwarebedrijf AG5 haalt 1,2 miljoen op

Groeikapitaal

Het Amsterdamse AG5 heeft in een investeringsronde 1,2 míljoen euro opgehaald bij tech-investeerder Peak. Met de investering zal AG5 zijn zogeheten skills management software verder ontwikkelen en wereldwijd op de markt brengen.

AG5 (21 werknemers) heeft kantoren in Amsterdam en Berlijn en richt zich sinds 2019 specifiek op skills management. Het hiervoor gebouwde platform is in vijftien talen beschikbaar en biedt technische integraties met tientallen partijen op het gebied van personeelszaken, e-learning, planningsystemen en leermanagementsystemen, waaronder SAP (als certified partner), Moodle en Cornerstone. Het bedrijf werkt voor internationale organisaties, zoals Jacobs Douwe Egberts, KLM, Olympus, Tata Steel en Toyota Boshoku.

Volgens AG5 is met name bij internationaal opererende organisaties behoefte aan software om de vaardigheden van werknemers in kaart te brengen om ze correct te kunnen inplannen, tijdig op te leiden en te voldoen aan internationale regelgeving. Organisaties van over de hele wereld kloppen aan bij het bedrijf,  soms via de grote consultancybureaus zoals Accenture.

'We zien dat organisaties moeite hebben met het inzichtelijk maken van welke werknemer gekwalificeerd is om een bepaalde machine kunnen bedienen of in een productielijn kunnen werken,' zegt Rick van Echtelt, oprichter van AG5. 'Door technologische ontwikkeling wordt het tekort aan vaardigheden alleen maar groter en de kwalificatie complexer.'  

Investeerder Peak heeft een hoofdkantoor in Amsterdam en vestigingen in Berlijn en Stockholm. Dat er vraag is naar skills management software en investeerders er brood in zien, bleek eerder deze week ook al uit de kapitaalinjectie van tien miljoen euro in Techwolf, een Vlaamse evenknie van AG5.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-12T18:04:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.