Michiel Borgers nieuwe directeur Joint IV Commando

Dit artikel delen:

Michiel Borgers.

Michiel Borgers start per 1 augustus als directeur Joint Informatievoorziening Commando bij het ministerie van Defensie. Bij de it-divisie van de krijgsmacht werken ruim drieduizend medewerkers. Borgers werkt nu als chief information officer (cio) bij de Universiteit van Maastricht.

Borgers volgt Ron Kolkman op die afgelopen februari bij Rijkswaterstaat aan de slag is gegaan als hoofdingenieur-directeur Centrale Informatievoorziening (hid civ), tevens chief information officer (cio). Hij  studeerde Technische Informatica aan de TU Delft en werkte bij Capgemini en de Belastingdienst. Bij deze laatste overheidsorganisatie was hij adjunct-directeur cio Office en hoofdarchitect. In 2017 werd hij cio bij de Universiteit van Maastricht. Bij diezelfde universiteit promoveerde hij vorig jaar op het onderwerp 'Are architecture principles effective? A study in Dutch governmental organizations'.

Het Joint Informatievoorziening Commando (JIVC) is de leverancier van it-producten en -diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als ondersteunende processen en systemen. Bij JIVC lopen grote moderniseringsprojecten waar Borgers leiding aan moet geven. Een ervan is het veelbesproken, complexe GrIT (Grensverleggende IT). Dat infrastructuurvernieuwingsprogramma kreeg veel kritiek en kende een lange aanloop kende voordat het daadwerkelijk eind vorig jaar van start kon gaan.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-05-23T11:48:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.