Automatisering leidt tot banenverlies bij TomTom

Ontslag

TomTom gaat rond de vijfhonderd banen schrappen omdat het maken van kaarten in hoge mate valt te automatiseren. Ongeveer een tiende van het totale personeelsbestand wordt door de verbeterde techniek overbodig. Het navigatie-softwarebedrijf werkt al geruime tijd aan de volledige automatisering van het kaarten maken. De techniek leidt niet alleen tot een grotere efficiency maar ook tot betere kaarten.

'Hogere niveaus van automatisering en de integratie van een verscheidenheid aan digitale bronnen zullen resulteren in frissere en rijkere kaarten, met een grotere dekking,' zegt Harold Goddijn, ceo van TomTom. 'Deze betere kaarten zullen ons productaanbod verbeteren en ons in staat stellen een bredere markt aan te spreken, zowel in de automotive als enterprise-activiteiten.' 

De divisie die kaarten maakt, zal verregaand worden geherstructureerd. Na aftrek van reorganisatiekosten resteren besparingen van 30 miljoen euro, voorspelt Marc Hesselink, analist bij ING. TomTom heeft overigens financieel de wind tegen, nu veel autofabrikanten door de chiptekorten minder auto's kunnen afleveren en dus ook minder navigatiesystemen afnemen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-01T17:18:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.