Karim Henkens verruilt Cegeka voor ICT Group

Karim Henkens

Karim Henkens wordt per 1 september de ceo van van ICT Group. Hij volgt hiermee Jos Blejie op die per 1 juli, in verband met pensionering, terugtreedt. Na ruim 3,5 jaar bij het Belgische familiebedrijf Cegeka, waar hij de leiding had over de activiteiten in Nederland, Duitsland, Oostenrijk en Zweden, wordt Henkens weer ceo. Eerder vervulde hij die functie zes jaar lang bij Centric totdat hij het met eigenaar Gerard Sanderink aan de stok kreeg over de verregaande bemoeienis van Sanderink's vlam Rian van Rijbroek met Centrics reilen en zeilen.

Henkens moet bij zijn nieuwe werkgever de marktpositie in Nederland en Noord-Europa verder versterken. De ICT Group, in september 2021 van de beurs gehaald en sindsdien in handen van NPM Capital en Teslin, wil via overnames sneller groeien. Onder het Rotterdamse bedrijf vallen uiteenlopende ict-bedrijven waaronder InTraffic, Motar, OrangeNXT, Profit Consulting en Strypes. 

Betrokken leider

De technische automatiseerder wijst op de uitgebreide staat van dienst die Henkens in de it-wereld heeft, zowel nationaal als internationaal. Hij wordt een energieke en betrokken leider genoemd.

Theo van der Raadt, voorzitter Raad van Commissarissen van ICT Group: 'Wij zijn er van overtuigd dat Karim Henkens de juiste man is om invulling te geven aan de ambitie van ICT Group om verder te groeien als toonaangevende Europese leverancier van totaaloplossingen voor industriële automatisering.'

De van Atos afkomstige Jos Blejie is in 2013 gestart als ceo bij ICT Group. Onder zijn leiding heeft de onderneming een sterke groei doorgemaakt, zowel organisch als door overnames in binnen- en buitenland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-14T16:40:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.