Marcel Hoogland leidt Justitiële ICT bij JenV

Marcel Hoogland (foto: Justitiële ICT Organisatie).

De zogeheten Justitiële ICT Organisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV) heeft sinds deze maand een nieuwe algemeen directeur: Marcel Hoogland. Hij volgt Johan Wiltvank op, die met pensioen gaat. Justitiële ICT Organisatie heette tot begin 2022 SSC-I en is de shared-services-organisatie die de ict verzorgt voor het gehele ministerie.

Hoogland is een ervaren bestuurder met kennis van ict en informatievoorziening. Hij was vanaf 2019 ict-directeur bij IVO Rechtspraak, de ict-dienstverlener voor de rechtspraak. Voordien bekleedde hij functies binnen Dictu, de shared-services-organisatie van het ministerie van Economische Zaken en enkele aanverwante diensten. Daar was hij betrokken bij verandertrajecten. Eerder werkte hij bij Agentschap Telecom en de ict-organisatie van de Nederlandse Politie.

Doorontwikkeling

Bij de Justitiële ICT Organisatie gaat Hoogland zich bezighouden met de doorontwikkeling van dit nieuwe agentschap. 'Er ligt een prachtige uitdaging voor de Justitiële ICT Organisatie om, als nieuw agentschap, een bredere it-dienstverlener binnen JenV te worden', meldt hij. Als SSC-I was de organisatie tot dit jaar de ict-dienstverlener voor alleen de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), maar nu dus voor het gehele ministerie van JenV.

Hooglands voorganger Johan Wiltvank gaat met pensioen. Wiltvank was vanaf 2018 algemeen directeur bij SSC-I en voordien twaalf jaar directeur bij de Justitiële Informatiedienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-09T11:21:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.