Gino Laan nieuwe directeur van Rinis

Manager

De commissie van toezicht van Stichting Rinis heeft Gino Laan benoemd tot nieuwe directeur. Laan was al sinds 1 februari parttime interim-directeur van deze organisatie die de digitale gegevensuitwisseling tussen overheidsinstellingen verzorgt.

Gino Laan werkte eerder bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Justitie en Veiligheid en de Douane-organisaties, waar hij Rinis leerde kennen. Hij kent de e-overheid dus op zijn duimpje. Laan wil Rinis de komende jaren begeleiden naar een nauwer partnerschap met deelnemers en andere partijen. Doel blijft een betere dienstverlening voor burgers en bedrijven.

Rinis (Routerings Instituut voor (inter)Nationale Informatie Stromen) verzorgt ruim vijfentwintig jaar digitale gegevensuitwisseling tussen overheidsorganisaties. Gegevens hoeven daardoor maar één keer te worden vastgelegd en kunnen daarna worden hergebruikt. Rinis wisselt meer dan twee miljard berichten per jaar uit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-28T15:15:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.