Zo vind je snel de juiste ict-opleiding of -cursus

Overheid lanceert online platform Leeroverzicht

Om werkenden en werkzoekenden wegwijs te maken in de ruim 70.000 opleidingen in Nederland, ontwikkelde de Rijksoverheid het nieuwe online platform Leeroverzicht. Ook op het gebied van techniek en ict, vind je snel een passende opleiding.

Het platform claimt het eerste onafhankelijke overzicht op één plek te zijn met het compleetste aanbod. De website bevat alle opleidingen waarmee je een wettelijk erkend diploma of certificaat kunt halen, alsmede trainingen, cursussen en praktijkleren.

Ook vind je daar een antwoord op de vraag hoe je dat kunt betalen. Nederland kent maar liefst driehonderd financiële regelingen om de kosten voor leren en ontwikkelen geheel of gedeeltelijk te betalen. Daarnaast wordt er doorverwezen naar instanties waar werknemers, werkzoekenden en werkgevers zo’n regeling kunnen aanvragen.

Verder vertelt de site waar je loopbaanadvies kunt inwinnen. Dat kan een Leerwerkloket in de buurt zijn of andere organisaties op dit gebied.

Slim filteren

Het is mogelijk om het aanbod van opleidingen, trainingen en cursussen op verschillende manieren te filteren. Eerst kies je een thema (bijvoorbeeld techniek en ict). Daarna het niveau (hbo), het soort diploma of certificaat, de leerweg (deeltijd), de leervorm (e-learning), keurmerk, locatie, tijd en taal. Ook kun je gewoon de naam van de opleiding of opleider invullen. Dan vind je soms veel mogelijkheden. Op het trefwoord ‘Excel’ vind je 862 opleidingen, op ‘Oracle’ 247, op ‘blockchain’ 134 en op ‘quantum’ 6.

Het platform is onafhankelijk en vertegenwoordigt geen commerciële belangen. Leeroverzicht.nl is één van de initiatieven uit het meerjarig actieprogramma Leven Lang Ontwikkelen.

Het aanbod aan opleidingen en regelingen die ontwikkeling stimuleren, wordt steeds verder uitgebreid en regelmatig geactualiseerd. Straks valt ook te zien welke vaardigheden nodig zijn voor een bepaald werkveld en met welke opleidingen je die kunt ontwikkelen. Zo krijgt je inzicht in wat nodig is, hoe je je kunt ontwikkelen en kun je nog beter onderbouwde keuzes maken voor je loopbaan. En krijg je meer kansen op de arbeidsmarkt. De ambitie is om het platform uiteindelijk te personaliseren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-12T15:35:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.