Samsung stoomt gamende jeugd klaar voor ict

Samenwerking met H20 Esports moet interesse voor programmeren kweken

Gaming

Jongeren tussen de 12 en 17 jaar kunnen vanaf deze week in Purmerend, Utrecht en Rotterdam gratis kennismaken met programmeren. In samenwerking met gamingcentrum H20 Esports opende Samsung deze week in Purmerend de eerste Samsung Innovation Campus.

In tien intensieve sessies van drie uur gaan 75 jongeren aan de slag met populaire gameplatformen, zoals Minecraft Code Builder, Scratch en Rur-ple. Het idee is om hun interesse te kweken voor een toekomst in de ict. Er zijn duizenden vacatures in de sector, waarvan meer dan de helft lastig kan worden ingevuld.

Talent

"De gamers van nu zijn de techprofessionals van de toekomst"

Volgens de samenwerkingspartners beseffen werkgevers steeds vaker dat goede gamers ook vaardigheden bezitten die ze kunnen inzetten voor een tech-carrière. 'We hopen dat de deelnemers spelenderwijs ontdekken waar hun talenten liggen', meldt June Park, president van Samsung Benelux. 'Een goede speler in Minecraft zou zomaar ook talent voor programmeren kunnen hebben. De gamers van nu zijn de techprofessionals van de toekomst.'

H20 Esports heeft op diverse steden in Nederland esports gaming centers. Daarnaast is er de Esports Tech Campus Amsterdam, een complex van ruim twaalfduizend vierkante meter in Purmerend. Op de campus zijn meer dan vijftig bedrijven en startups gevestigd. Er zijn meerdere partners bij het concept aangesloten, waaronder Samsung, Philips, Rabobank, RedBull, HP en Acer.

H20 Esports organiseert regelmatig activiteiten en trainingen voor jonge ambitieuze esporters. Bij het project zijn diverse regionale jongerenorganisaties betrokken. 'De samenwerking met Samsung stelt H20 in staat om meer jongeren een zetje in de goede richting te geven en voor te bereiden op een mogelijke carrière in de ict', besluit Dirk Tuip, oprichter van de H20 Esports Campus.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-10-14T10:18:00.000Z Diederik Toet


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.