Zoetermeerse samenwerking tegen krapte op ict-markt

MBO Rijnland, de Haagse Hogeschool, de gemeente Zoetermeer en het bedrijfsleven slaan de handen ineen om meer en betere leerplekken te creëren in Zoetermeer en omstreken. Zo moet de krapte op de arbeidsmarkt afnemen en talentontwikkeling in die regio worden aangejaagd.

De samenwerking richt zich op professionals in de sectoren ict, techniek en welzijn & zorg. De samenwerkende partijen zetten zich in om een leven lang ontwikkelen, de aansluiting van opleidingen, en vernieuwend (hybride) onderwijs in Zoetermeer en de regio te verbeteren. Dat moet onder andere meer uitstroom van ict-professionals opleveren.

Nadat eind vorig jaar een samenwerkingsovereenkomst werd getekend, is er nu een uitvoeringsagenda opgesteld. Daarin is voor drie jaar vastgelegd hoe het beroepsonderwijs in ict, techniek en welzijn & zorg worden verdiept en verbreed om beter aan te sluiten op de arbeidsmarkt. 

MBO Rijnland heeft 12 vestigingen in zeven verschillende steden: Leiden, Alphen aan den Rijn, Gouda, Leidschendam-Voorburg, Waddinxveen, Woerden en Zoetermeer. Naast middelbaar beroepsonderwijs verzorgt het ook voortgezet algemeen volwassenenonderwijs (vwo, havo en vmbo-t). Het telt 17.000 studenten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-12-23T14:24:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.