Niet honderden maar duizenden ontslagen bij Salesforce

Reorganisatie veel dieper dan eerst was aangekondigd

Salesforce gaat 10 procent van zijn personeel ontslaan. In bepaalde markten zullen ook kantoren sluiten. Begin november 2022 moesten al honderden medewerkers weg bij de de crm-softwareleverancier. Het bedrijf zei toen dat het er minder dan duizend zouden zijn. Maar woensdag zei Salesforce-topman Marc Benioff dieper te moeten snijden. Een kleine achtduizend mensen zullen vertrekken.

In een brief aan het personeel schrijft Benioff dat veel klanten momenteel de vinger op de knip houden. Grote uitgaven aan softwareprojecten worden niet meer zo gemakkelijk gedaan. Andere aanbieders van zakelijke software hebben zich in soortgelijke bewoordingen uitgelaten. Benioff trekt zelf ook het boetekleed aan. Hij geeft toe tijdens de pandemie, toen de omzet bij Salesforce omhoog spoot, veel te veel personeel te hebben aangenomen. ‘Ik neem daar de verantwoordelijkheid voor,’ zegt hij. Drie jaar geleden had Salesforce nog ruim 49.000 medewerkers. Eind oktober 2022 waren dat er bijna 80.000 wereldwijd.

Voor de kosten van de herstructurering neemt Salesforce een voorziening van 1,4 miljard tot 2,1 miljard dollar. Alleen al in het lopende kwartaal legt de softwarefabrikant hier 1 miljard dollar voor opzij. Overigens rommelt het in de top van Salesforce. Onlangs werd het vertrek van co-ceo Bret Taylor aangekondigd. Deze man wordt beschouwd als de architect achter de aankoop van Slack in 2020 voor 27,7 miljard dollar. Stewart Butterfield, ceo en mede-oprichter van deze messaging-app, moet ook het veld ruimen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-05T09:58:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.