Dave Maasland wordt commissaris bij Sparta

Dave Maasland, tweede van rechts, in goed gezelschap van onder meer de Spartaan Jonathan de Guzman.

Dave Maasland, eigenaar van het cybersecurity-bedrijf Eset, wordt commissaris bij de voetbalclub Sparta Rotterdam.

De 32-jarige veiligheidsexpert beschikt over een groot netwerk, ook vanwege zijn leidende rol binnen Eset, een van Europa’s grootste cyber-beveiligers. Verder is hij bekend met het besturen van een dynamische organisatie, zo meldt Sparta in een bericht over zijn benoeming.

‘Vanwege zijn leeftijd en jarenlange betrokkenheid bij de club heeft hij kennis van wat onze nieuwe generatie supporters drijft en kan hij een bijdrage leveren aan de verdere groei en ontwikkeling van onze club', stelt de eredivisionist uit Rotterdam-West. Eerder werd Eset, dat ook Borussia Dortmund online beschermt, Official Cybersecurity Partner van Sparta.

Tegelijk is de bestuursvorm van Sparta gewijzigd. Sinds 2015 had de club een One-Tier Board waarbij  toezichthouders en directieleden in hetzelfde orgaan fungeren. Thans is gekozen voor een meer traditioneel bestuursmodel met een duidelijkere splitsing tussen directie en toezichthouders.

Spart is niet de enige club met een ict'er als toezichthouder. Bij Feyenoord is Toon van Bodegom president-commissaris. De oprichter van Myler, een platform voor it-professionals, is co-ceo bij het it-implementatiebedrijf Freeday.ai. Van Bodegom staat ook aan het roer van Numa (digital consultancy). 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-25T10:35:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.