Dit zijn de nieuwe ceo's van Pandora, Multibel en Sana

Ard Jol en Joost van Hest, Pandora Intelligence

Pandora Intelligence, Sana Commerce en Multibel hebben een nieuwe ceo. In dit bericht zetten we de benoemingen op een rijtje.

Pandora

Joost van Hest wordt de nieuwe ceo van Pandora Intelligence. Hij volgt Ard Jol op die de afgelopen zes jaar ceo van het bedrijf was. Jol wordt chief commercial officer (cco).

Van Hest is een ervaren manager en ondernemer met ervaring binnen internationale saas-leveranciers en met een focus op security. Zijn aanstelling valt samen met de afronding van een financieringsronde voor internationale uitbreiding en groei binnen nieuwe sectoren. Ook zal het team worden uitgebreid.

Pandora Intelligence ontwikkelt een softwareplatform waarmee narratieven kunnen worden ontdekt in grote hoeveelheden data. Het model is in staat om data van verschillende bronnen samen te brengen, hierin patronen te herkennen, en daaruit voorspellende scenario’s te genereren. Het softwareplatform is in gebruik bij verschillende publieke instanties in binnen- en buitenland en wordt nu ook beschikbaar gemaakt voor particuliere bedrijven.

Van Hest: ‘Ik vind het geweldig de rol van ceo op me te mogen nemen. In de afgelopen jaren heb ik de ontwikkelingen van Pandora Intelligence op het gebied van voorspellende data-analyse op de voet gevolgd. Deze zijn ronduit uniek en revolutionair, dus toen Ard me vroeg of ik interesse had om hem op te volgen, hoefde ik niet lang na te denken.’ 

Sana Commerce

Sebatiaan Verhaar.

Het Rotterdamse Sana Commerce, leverancier van e-commerce platforms voor fabrikanten, groothandels en distributeurs, heeft Sebastiaan Verhaar benoemd tot ceo. Verhaar neemt het stokje over van Michiel Schipperus die het bedrijf van 2010 tot 2022 leidde en zag groeien van startup naar internationale scale-up. Hij trad vorig jaar terug voor een sabbatical.

Verhaar heeft ruim zestien jaar ervaring in strategische en leidinggevende posities bij onder meer Google en Equinix. In die rollen is het ontwrichten en transformeren van bestaande en vaak traditionele industrieën door middel van nieuwe technologieën steeds de rode draad geweest.

Verhaar wil zijn ervaring met het werken in internationale teams gebruiken om het wereldwijde team van Sana Commerce te ondersteunen. Hij benadrukt dat e-commerce binnen b2b in een stroomversnelling is geraakt. ‘Online wordt meer zaken gedaan dan ooit tevoren. Tegelijkertijd ervaart maar liefst 94 procent van de b2b-kopers problemen met de online koopervaring. Zij verlangen naar efficiënte, betrouwbare en handige processen.’

Verhaar roemt zijn nieuwe bedrijf om de sterke basis die rond de enterprise resource planning (erp)-software is opgebouwd. ‘Sana Commerce begrijpt dat dit de kern vormt van de business van b2b-e-commerce-bedrijven om succesvol te kunnen zijn.’

Multibel

Bauke Gerbens

Multibel heeft Bauke Gerbens benoemd tot directeur  Hij brengt vijfentwintig jaar aan ervaring mee in de ict-infrastructuur en vliegtuigbouw. Gerbens bouwt met het Multibel-team verder aan de ontwikkeling van het veiligheidsplatform voor alarmeringen. Multibel kan onder andere gebruikt worden voor meldingen voor bedrijfshulpverlening, brand, ontruimingen, storingen, ict-problemen en agressie. De aanbieder van de saas-oplossing wil internationaal uitbreiden.

Gerbens: ‘In een wereld waar steeds strengere eisen gesteld worden aan alarmering, communicatie en persoonsbescherming hebben wij een prachtig product, maar het is nooit klaar. Wij blijven innoveren en onze roadmap laat een aantal zeer spannende oplossingen zien die uiteindelijk schade en letsel bij klanten zullen beperken.’

Met de benoeming van Gerbens gaan de eigenaren van het bedrijf, Wouter Hermsen en Maurits Knopjes, zich richten op nieuwe taken. Hermsen wordt cto en richt zich op productontwikkeling, Knopjes moet de internationale uitbreiding van het bedrijf in goede banen leiden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik weet niet op basis waarvan bepaalde dingen wel en ander geen nieuws zijn, maar ook Keylane heeft per 1-1 een tweetal nieuwe CEO's (voor zowel de Property&Casualty; als de Life&Pension; tak) en een nieuwe CFO.
https://keylane.com/keylane-appoints-bart-van-der-mark-as-ceo-property-casualty/
https://keylane.com/keylane-appoints-leon-de-looff-as-ceo-life-pension/

Nieuwswaarde gaat via het ons-kent-ons-netwerk.
Bij dino's geen wijzigingen overigens, daar houden ze niet van.

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-06T16:50:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.