Ex-Centric-topman Johan Taams naar Macaw

Johan Taams

Johan Taams die vorig jaar juni als topman opstapte bij Centric, wordt algemeen directeur bij it-dienstverlener Macaw. De 53-jarige Taams krijgt de opdracht de Macaw-bedrijven in Nederland, Duitsland en Litouwen verder te laten groeien met steun van investeerder Avedon. Hij volgt William van der Pijl op, die twaalf jaar werkzaam was bij Macaw, waarvan zes jaar als ceo.

Taams was eerder de baas bij Broad Horizon, een op Microsoft gerichte it-provider. Tijdens zijn dertienjarige dienstverband bij Atos vervulde hij vele leidinggevende functies, waaronder die van ceo bij Atos Nederland. Bij Centric waar hij nog geen jaar werkte, volgde hij in augustus 2021 Henny Luijrink op. Die laatste steunde Centric-eigenaar Gerard Sanderink volledig in diens conflict met zijn ex-partner Van Egten en zei over haar “Pay back time! Richten en overhalen!’ Sanderink verwachtte dat Taams ook precies zou doen wat hij zei.

Taams die als rustig en degelijk bekend staat, probeerde uit deze persoonlijke vete te blijven, maar dat lukte niet erg. Eind maart 2022 beging hij de fout een juridische verklaring te ondertekenen die moest voorkomen dat Sanderink hoge dwangsommen moest betalen aan zijn ex-vriendin. Zo werd Centric partij in een conflict dat tot veel reputatieverlies leidde.

Allround

Al gauw verslechterde de relatie met Sanderink. De eigenzinnige zakenman beschuldigde hem herhaaldelijk van fraude, een te gunstige voorstelling van zaken en malversaties. Begin mei 2022 hief de rechter het derdenbeslag bij Van Egten op. Centric werd misbruik van het procesrecht verweten. Taams wilde daarop tegen Sanderink een enquêteverzoek bij de Ondernemingskamer indienen. Maar de non-executive board liet hem vallen waarna Taams in juni opstapte.

Sabine Fischer, voorzitster van de raad van commissarissen van Macaw, noemt Taams een allround en zeer ervaren ceo. ‘Hij heeft een indrukwekkende staat van dienst.’ Macaw is gespecialiseerd in de software-oplossingen van Microsoft en Sitecore.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-03-16T18:44:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.