NCSC-directeur Hans de Vries stapt op

Hans de Vries (archief).

De directeur van het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) legt eind dit jaar zijn functie neer. Dat meldt hij op LinkedIn, waar hij zijn afscheid aankondigde. NCSC moet op zoek naar een opvolger. De Vries blijft aan tot die gevonden is.

De Vries, die in 2014 directeur werd van NCSC, schrijft op LinkedIn: ‘Er is een tijd van komen, en een tijd van gaan. Na bijna negen jaar gun ik het NCSC een nieuwe directeur.’ Hij verwacht ‘ergens in het vierde kwartaal’ zijn opvolger welkom te heten en zal daarna een paar maanden ‘sabatticallen’. Hij zwaait waarschijnlijk na de pan-Europese One Conference in oktober van dit jaar af.

‘Wie wil de mooiste baan van Nederland gaan vervullen?’, vraagt De Vries zich af met een link naar de vacature. Hij hoopt dat zijn opvolger iemand is die het NCSC, DTC en Csirt-DSP de komende jaren verder brengt en van de samenvoeging ‘een succes maakt’.

Samenvoeging

Het Nationaal Cybersecurity Centrum (NCSC), Digital Trust Center (DTC) en het Cyber Security Incident Response Team voor digitale dienstverleners (Csirt-DSP) gaan samen in één centraal expertisecentrum en informatieknooppunt. Dat moet de kennis en informatie rondom cybersecurity bundelen, wettelijke taken en dienstverlening bij grote incidenten vergroten en de digitale weerbaarheid van Nederland verbeteren.

Het NCSC liep er lange tijd tegenaan dat het informatie niet breed mocht delen, maar daar kwam eind 2022 verandering in.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-05-26T16:31:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.