Ict wereldwijd aantrekkelijkste sector om te werken

Bijna twee derde van de wereldwijde beroepsbevolking is bereid te werken voor een ict-bedrijf. Hiermee neemt ict de leiderspositie in als meest aantrekkelijke sector. Dat blijkt uit onderzoek van hr-dienstverlener Randstad.

Randstad Employer Brand Research stelde vragen aan ongeveer 163.000 personen op werkzame leeftijd. Het gaat volgens het bedrijf om werknemers die representatief zijn voor driekwart van de wereldeconomie.

Ict heeft een kleine voorsprong in het eindresultaat en wordt op de voet gevolgd door automotive en engineering die met zestig procent op een gedeelde tweede plaats staan. Over het algemeen stellen de onderzoekers wel vast dat de wereldwijde aantrekkelijkheidskloof tussen de sectoren vernauwt.

De ict-sector werd in 2022 in het onderzoek van Randstad nog kort van zijn troon gestoten door engineering, maar staat nu dus weer aan de top. Daarvoor stond ict vier jaar op rij bovenaan het wereldwijde lijstje. De ict-sector doet het (onder meer) goed door de leer- en ontwikkelingsmogelijkheden die het kan bieden.

Noord-Amerika

Ict is wereldwijd de zogenaamde grootste gemene deler, want er zijn grote regionale verschillen. Terwijl Europese werknemers bijvoorbeeld voor het tweede jaar op rij de sector automotive als nummer één plaatsen, staat in Noord-Amerika engineering bovenaan.

Ten slotte nog dit: hoewel ict de aantrekkelijkste sector is, denkt 58 procent van de medewerkers dat ze niet over het juiste niveau beschikken om voor een werkgever in die sector te werken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-06-07T10:29:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.