ChipSoft haalt bakzeil in hoger beroep

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

De 79-jarige topman/oprichter van ChipSoft, Gerrit Mulder, heeft ook in hoger beroep bakzeil gehaald in het conflict met zijn voormalige directie-secretaresse die sinds 2000 voor hem werkte.

Het Gerechtshof Amsterdam bepaalde onlangs dat de zorgsoftware-maker nog eens twintig mille extra moet betalen bovenop de 184.000 euro waartoe de kantonrechter ChipSoft had veroordeeld. Zo meldt Quotenet.

De 46-jarige directiesecretaresse die ook de directeur personeelszaken bijstond en in augustus 2021 overspannen was geraakt, wilde begin 2022 weer aan de slag. Mulder wilde de vrouw tegen haar zin van enkele taken ontheffen. De bedrijfsarts stelde daarop een case manager en externe bemiddeling voor.

Maar Mulder weigerde mediation, wat de rechter hem zwaar kwalijk neemt. De topman vond dat er helemaal geen sprake was van een arbeidsconflict, maar dat de vrouw zich negatief opstelde. Vervolgens werd resoluut een streep gehaald door haar bonus. Bovendien ging haar basissalaris 30 procent omlaag, terwijl ze ook de auto van de zaak moest inleveren. De vrouw zag dit volgens Quotenet als ‘werknemertje pesten’. Ze pikte dat niet en stapte naar de rechter.

Zowel de kantonrechter als het Hof tekenen bij het voor ChipSoft nadelige vonnis aan dat de uitspraak een afschrikwekkende werking moet hebben. Beiden vinden dat je een werknemer zo niet kan behandelen. Aan ontslagvergoedingen, ten onrechte niet uitgekeerde bonussen, achterstallig salaris en opgelegde boetes is ChipSoft nu 204.000 euro kwijt.

Overigens is het niet de eerste keer dat de rechter te pas moet komen aan conflicten tussen ChipSoft en medewerkers. In 2020 diende een rechtszaak in verband met een consultant die na een feestje op de Nederlandse Antillen op de parkeerplaats had staan plassen. De man werd de laan uitgestuurd. De kantonrechter veroordeelde ChipSoft tot een billijke vergoeding van 60.000 euro, maar in hoger beroep werd dit teruggedraaid.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-13T17:41:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.