Expertisepunt Digitale Geletterdheid start dit najaar

Het ministerie van OCW maakt bekend dat het nog dit najaar het Expertisepunt Digitale Geletterdheid lanceert. Daarin komen vraag en aanbod samen rondom digitale geletterdheid voor het primair, voortgezet en gespecialiseerd onderwijs, het middelbaar beroepsonderwijs en voor (leraren)opleidingen. Kennisnet, de publieke organisatie voor onderwijs en ict, gaat samen met het SLO, landelijk expertisecentrum voor het curriculum, deze ontmoetingsplek opzetten.

Kennisnet en SLO gaan in dit project samenwerken met verschillende onderwijspartners. Op de website van het initiatief is straks alle relevante informatie over beleid en praktijk van digitale geletterdheid makkelijk te vinden. Ook verschijnt daar actuele informatie en tips. Het expertisepunt verbindt partijen met die al actief zijn of aan de slag willen met digitale geletterdheid door het organiseren van fysieke en online-bijeenkomsten. Een support-afdeling beantwoordt vragen van scholen.

Het project helpt scholen ook om leraren en schoolleiders op dit gebied professioneler te maken. Bovendien gaat deze organisatie stimuleren dat scholen en andere relevante kennisinstituten meer kennis delen en meer samenwerken, zodat er een lerende cultuur op het gebied van digitale vaardigheden ontstaat.

Het expertisepunt vormt onderdeel van het Masterplan Basisvaardigheden, een programma waarmee de overheid scholen ondersteunt om de resultaten van leerlingen in taal, rekenen, digitale geletterdheid en burgerschap te verbeteren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-25T12:06:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.