"Gebruiksgemak van ict eist tol bij managers"

"Het gebruiksgemak van ict eist zijn tol bij managers." Dat zegt Jacob Verschuur, directeur van Ernst & Young Leadership. Ernst & Young onderzocht in de jongste ICT-barometer de bereikbaarheid na werktijd en in de vakantie en het gebruik van ict onder 605 directeuren/managers en professionals. De helft van de ondervraagden werkt tijdens de vakantie door. Vooral mkb'ers lijken nooit op te houden met werken; bijna driekwart werkt gewoon als ze op vakantie zijn.

Ruim een kwart van de ondervraagden wordt door hun werkgever verzocht bereikbaar te zijn tijdens de vakantie. De manager ervaart steeds vaker stress van het continu bereikbaar zijn. Een op de vijf ondervraagden vindt het stressvol om buiten werktijd of zelfs tijdens vakantie verplicht bereikbaar te zijn.

Twee van de drie ondervraagden controleert zijn mail tijdens vakanties. Dit aantal zal zeker toenemen naarmate de internetfaciliteiten op vakantiebestemmingen verbeteren, denkt Ernst & Young.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Reacties

Ach ja, er zijn ook mensen die in de stress raken omdat ze niet kunnen werken tijdens vakantie, er zijn ook mensen die hun werk gewoon leuk vinden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-08-05T11:46:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.