Studenten kunnen ideeën 'patenteren'

Studenten aan de Hogeschool van Utrecht hoeven binnenkort niet meer bang te zijn dan medestudenten met hun ideeën aan de haal gaan.

De Hogeschool gaat de online registratie dienst van File-Reg International implementeren. Met de tool is het mogelijk voor studenten om precies aan te geven wie wat wanneer heeft bedacht. Concepten, tekeningen, ontwerpen, berekeningen, modules, r&d, alles kan worden opgeslagen met een druk op de knop. Er zit geen maximum aan het aantal registraties of de bestandsgrootte van hetgeen wordt 'gepatenteerd'.

 

De eerste afdeling die met het systeem gaat werken is Media Technology & Information Engineering (zo'n tweeduizend studenten). Met File-Reg is het mogelijk om te bewijzen dat iemand het idee als eerst heeft geregistreerd, maar het is niet geldig als patent of 'trademark'.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Tsja, dit is het betere werk. Laat de werkelijke leerstof maar helemaal zitten en breng die gasten maar vroeg hun plaats in de wereld bij. Ideeen patenteren, tis me wat.

hmm zo zie ik het niet bepaald, Jon, het is niet hetzelfde als patenteren. - lijkt me handig als je als student een idee uitwerkt, en iemand patenteert het vervolgens.- dan kun je tenminste aangeven dat jij het idee eerder had.

misschien pakt iemand anders dan het geld, maar de arme student krijgt dan misschien tenminste nog de eer.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-07T10:14:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.