TU Eindhoven wil meer vrouwelijk toptalent

De Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) start morgen met een wervingscampagne voor vrouwelijk toptalent.

Op dit moment zijn er onder de 158 hoogleraren slechts zeven vrouwen. Bij de universitaire hoofddocenten zijn dat er zelfs maar vier van de 127. Rector Magnificus prof.dr.ir Hans van Duijn: "Dat aantal moet omhoog. Bij een internationale en moderne universiteit als de TU/e hoort een goede vertegenwoordiging van vrouwen in wetenschappelijke topposities. De TU/e wil een personele bezetting die een afspiegeling vormt van de verhoudingen in de samenleving."

 

De Universiteit zoekt vrouwelijk talent voor vijf plaatsen. Deze onderzoeksters worden tijdelijk aangesteld als universitair docent met uitzicht op een vaste aanstelling als universitair hoofddocent. Deze Tenure Track duurt zes jaar, waarin een intensief begeleidingstraject is opgenomen. Mocht na de tussentijdse beoordeling na drie jaar of de eindbeoordeling na vijf jaar blijken dat de stap naar universitair hoofddocent niet haalbaar is, dan wordt het contract stopgezet. Van Duijn: "Wij willen hiermee echte topwetenschappers binnenhalen die boordevol ambitie zitten. Vrouwen die voor een wetenschappelijke carrière hebben gekozen, moeten bij de TU/e kunnen doorgroeien naar topfuncties. Bij deze actie staat kwaliteit voorop."

 

De werving is gericht op de belangrijste onderzoekspijlers van de Universiteit: Polymer Science and Technology, Biomedical Engineering Sciences, Nano-engineering of Functional Materials and Devices, Broadband Telecommunication Technologies, Catalysis and Process Engineering, Mechanics and Control, Science and Engineering of Embedded Systems en Logistics and Operation Networks.

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-16T10:03:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.