Jaarsalaris Gates en Ballmer bereikt miljoengrens

Microsoft-topmannen Bill Gates en Steve Ballmer konden vorig jaar een miljoen dollar aan salaris op hun bankrekening bijschrijven.

Het is het eerste jaar dat ze dit kunnen doen. Een jaar eerder kregen ze ieder nog negen ton dollar op hun rekening gestort. Voor het fiscale jaar 2005 ontvingen beide heren zeshonderdduizend dollar salaris en vierhonderdduizend dollar bonus, aldus Cnet.

 

Met dit megabedrag (er zijn dagen dat het niet op mijn rekening staat) zijn Gates en Ballmer niet de aanvoerders van de Microsoft-salarislijst. Collega's Jeff Raikes, die aan het hoofd staat van Microsoft Business Division, kreeg 1,15 miljoen dollar uitgekeerd, terwijl voormalig verkoopdirecteur Kevin Johnson 1,05 miljoen op zijn rekening zag verschijnen.

 

 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De vraag is niet of die inkomsten te hoog of te laag zijn, van grrot belang is wat doen deze figuren met hun macht en hoe worden ze daarin gestuurd en zonodig gecorrigeerd?

Zakgeld voor Bill....................

The company that brings you big Bills . . . .

Is het niet zo, dat Steve Jobs van Apple het symbolischs bedrag van 1 dollar per jaar op zijn rekening ziet verschijnen? ..... daar bovenop komen dan de 50 miljoen dividend die hij via zijn aandelen uitgekeerd krijgt. Poor old Steve Apple, hij zou weleens jaloers kunnen worden op MS Bill en de andere Steve.

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2005-09-29T10:01:00.000Z Kim Loohuis
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.