Infotheek benoemd als HP DaaS partner

V.l.n.r.: Michael Voorhout, Wim Uijterdijk, Hjalmar van Veen, Joost Kokke en Bektas Gultekin.

Hardwaredienstverlener Infotheek Group uit Leiden is benoemd tot HP Partner voor HP’s Device-as-a-Service specialisatieprogramma (HP DaaS). Bedrijven krijgen met DaaS tegen een vaste maandelijkse vergoeding de beschikking over de nieuwste zakelijke hardware, software en diensten van HP.

Infotheek biedt bedrijven die op HP DaaS overstappen aan om alle oude apparatuur tegen marktconforme prijzen over te nemen, ongeacht de leeftijd van de apparaten en de staat waarin deze verkeren. Daarbij kan onder andere gekozen worden voor een overgangstermijn waarbij de ‘teruggekochte’ hardware tijdelijk nog bij de klant kan blijven staan, terwijl deze de transitie maakt naar HP DaaS.

Door de samenwerking met HP kan Infotheek Group naar eigen zeggen een nog grotere rol spelen bij de verdere inburgering van de circulaire economie. Het bedrijf uit Leiden zag de omzet vorig jaar met 11 procent stijgen ten opzichte van 2015. Vooral de verkoop van gebruikte hardware als pc’s, notebooks en schermen zit flink in de lift.

Scholten Awater

Onlangs werd ook bekend dat Infotheek branchegenoot Scholten Awater overneemt. Daarmee krijgt het bedrijf dat zich vooral op consumenten en mkb richt toegang tot de hardwaremarkt voor grote bedrijven en overheden. Eind april vertelde Infotheek-ceo Jordy Kool dat Scholen Awater al langer op zijn overnamelijstje stond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-05-18T14:18:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.