Ifective wint eerste ICT Cup van ICTWaarborg

Channelweb vijftiende, 6380 euro voor ALS Nederland

Winnaars ICT Cup 2017

Winnaars ICT Cup 2017: eerste plaats Ifective Software Engineering, tweede plaats Conceptsales en derde plaats Tweeweg IT.

Ifective Software Engineering heeft de eerste ICT Cup van brancheorganisatie ICTWaarborg gewonnen. Op vrijdag 16 juni wist het softwarehuis overall de meeste punten te halen met voetbal, beachvolleybal, lacrosse, handboogschieten, touwtrekken en een olympische gps-challenge. Het zilver was voor Conceptsales, Tweeweg IT pakte het brons. Channelweb werd vijftiende.

De ICT Cup werd voor het eerst georganiseerd door ICTWaarborg en claimt de beste spelers uit de branche samen te brengen. Op Papendal in Arnhem werd er op zes onderdelen gestreden tussen allerlei organisaties uit de Nederlandse ict-markt. Het netwerkevenement had tot doel om geld op te halen voor ALS Nederland. Dat lukte: op de dag zelf werd bekendgemaakt dat er tot dan toe in totaal 6380 euro was opgehaald.

Deelname Channelweb

Channneweb bij ICT Cup 2017

Channneweb bij ICT Cup 2017, v.l.n.r.: Karin Lodewijks, Sander Hulsman, Niels van Bezooijen, Xanne Geers en Yvette Sloof.

Ook Channelweb deed aan de ICT Cup mee, als enige ict-medium van Nederland. De prestaties waren wisselend. Bij het eerste onderdeel van de dag, handboogschieten, moest Channelweb duidelijk nog even inkomen, want in de poule met Holland Recycling, Netgear en Tweeweg IT werd het laatste.

De aansluitende olympische GPS Challenge ging al beter. Toch vlamde Channelweb op het derde onderdeel, voetbal, met een gedeeld eerste plaats. In de poule werd er van Dropbox, Holland Recycling en Lemontree gewonnen.

Na de pauze stonden de volgende drie onderdelen op het programma. Hierin moest Channelweb het vooral fysiek afleggen tegen de tegenstanders. Bij het beachvolleybal werden twee wedstrijden verloren van Ifective en Tweeweg IT, en werd gewonnen van Barracuda Networks. Bij de fysieke sport lacrosse werd gewonnen van NL-DC en werd in de laatste seconde van de wedstrijd het onderspit gedolven tegen Conceptsales. Bij het touwtrekken moest Channelweb de handdoek in de ring gooien en werden beide wedstrijden verloren, met overall een vijftiende plaats op de eindrangschikking tot gevolg.

ALS Nederland

ALS Nederland bij ICT Cup 2017

Danièlle Evers van ICTWaarborg overhandigt de cheque aan Gorrit-Jan Blonk van ALS Nederland

De eerste ICT Cup stond in het teken van geld inzamelen voor ALS Nederland. Dit goede doel ondersteunt financieel initiatieven die onderzoek doen naar de dodelijke spierziekte ALS. Tijdens zowel aanloop naar de ICT Cup als op de dag zelf werd in totaal 6380 euro opgehaald. Tijdens de ICT Cup verkocht Tweeweg IT zelfs nog appeltaart en cupcakes, waarbij de volledige opbrengst naar dit goede doel ging. Als Nederlandse ict-bedrijven ook nog hun financiële steentje willen bijdragen, dan kan dit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-20T07:47:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.