Ilionx ontvangt Microsoft-award met kook-app

Ict-dienstverlener benoemd tot Innovator of the Year 2017

V.l.n.r.: Rafi Vayani Ilionx), André Piso (Microsoft), Vincent van Doorn (Microsoft) en Kevin Feenstra (Ilionx)

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Partner Awards van Microsoft Nederland heeft Ilionx de prijs voor Innovator of the Year in de categorie Gezondheidszorg gewonnen. De ict-dienstverlener heeft de award gekregen voor zijn kook-app voor mensen met een licht verstandelijke beperking, ontwikkeld in opdracht van Humanitas DMH.

‘Lekker, gezond en zelfstandig koken! Kunnen jullie dat in een mobile app gieten voor mensen met een licht verstandelijke beperking?’, was de vraag van Humanitas DMH aan Ilionx. Uiteindelijk heeft het bedrijf een app ontwikkeld waarmee de doelgroep een gezonde maaltijd kan bereiden. Het resultaat is een app die is opgedeeld in zes logische stappen die overzicht en structuur bieden aan de gebruikers, waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen tijdens het koken.

André Piso, directeur Health bij Microsoft, reikte de prijs uit aan de ict-dienstverlener.‘Het is echt een heel nieuw concept waarbij de intelligente cloud gecombineerd wordt met personal computing. In deze mobile app wordt technologie op een pragmatische manier geboden, waardoor deze groep mensen beter in staat is om zelfstandiger te functioneren. Het is mooi om te zien dat er iets nieuws en toegespitst is ontwikkeld dat een positieve bijdrage levert aan een groep mensen die minder gewend is om met dit soort technologie te werken.’

Kook-app in beeld

Kook-app Ilionx

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-06T11:22:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.