VMware focust op dealprotectie bij partnerprogramma

Bedrijf voert updates door voor salespartners

Dit artikel delen:

Aanbieder van virtuele ict-oplossingen VMware heeft zijn Advantage+-programma aangepast met een aantal updates dat het registreren en beschermen van deals voor partners verbetert en vereenvoudigt. Aan Channelweb vertelt channelmanager Benelux Stef Koopman over het vernieuwde programma.

Waarom is het partnerprogramma veranderd?

De markt verandert in een hoog tempo, zo ook de rol van VMware en haar partners. Om hier ook programmatechnisch de juiste ondersteuning aan te geven, is het noodzakelijk continu te blijven evalueren of de partnerprogramma’s die we hebben, nog wel voldoende ondersteuning bieden om deze veranderingen te ondersteunen. De aanpassingen in ons Advantage+-programma zijn bedoeld om partners te stimuleren deze veranderingen te omarmen en gezamenlijk met VMware in te vullen.

Wat is de achterliggende gedachte achter de programmawijzigingen?

We willen onze partners stimuleren om eerder in de sales-cycle de samenwerking met de VMware-organisatie op te zoeken. Daarmee krijgen partners uiteindelijk meer bescherming op deze deals.

Wat voor voordelen heeft het nieuwe programma voor de partners?

De voordelen van de aanpassingen in het Advantage+-programma zijn te vinden in de eenvoud van handelen. Het proces is aanzienlijk vereenvoudigd, zodat het voor partners gemakkelijker wordt om deals te registreren. Daarnaast is het nu mogelijk ook de services opportunity te claimen, zodat ook hier de samenwerking wordt opgezocht met de beide sales-organisaties. Als laatste belonen we onze ‘nieuwe’ producten progressief, wat de investering in kennis en kunde een interessante en noodzakelijke doelstelling maakt. Zo valt er tot 35 procent extra marge te verdienen op producten als vSAN en NSX.

Het online-partnerplatform is ook vernieuwd.

Jazeker. De veranderingen in het programma zijn geïntegreerd in onze partnerportal genaamd Partnercentral. Zo is hier alle informatie over het programma te vinden en lopen alle registraties via deze zelfde portal.

Wat willen jullie met het vernieuwde programma bereiken?

Het vernieuwde programma zal het interessanter maken voor partners om te investeren in onze nieuwste technologie en hier actiever mee de markt op gaan. Daarnaast wordt het voor hen interessanter om in een vroegtijdig stadium de samenwerking op te zoeken met de sales-organisatie van VMware.

VMware Nederland

Virtualisatiespecialist VMware heeft in Nederland ongeveer dertienhonderd geregistreerde partners in een divers portfolio: solutionproviders, serviceproviders, OEM-partners, SI/SO’s, professional services-partners en technical alliances.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-12T16:11:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.