Arrow sluit IoT-distributiedeal met Bosch Sensortec

Dit artikel delen:
Handen schudden

Arrow Electronics heeft met Bosch Sensortec afgesproken om diens producten wereldwijd te distribueren. Bosch is een leverancier van MEMS (micro-elektromechanische systemen)-sensoren. Bosch komt van oorsprong uit de automotive, maar het bedrijf heeft zijn aanbod uitgebreid naar consumentenelektronica en biedt nu ook MEMS-sensoren voor internet of things (IoT). Arrow levert al IoT-oplossingen, van componenten tot en met veilige, end-to-end toepasbare diensten.

Sinds 1995 heeft Bosch meer dan acht miljard zelfontworpen MEMS-sensoren geproduceerd en bezit het meer dan duizend patenten op het gebied van MEMS-technologie. Op basis van de interne expertise is een roadmap ontwikkeld van producten, ondersteunende software en referentie-ontwerpen, waarmee mobiele en IoT-apparaten de wereld om hun heen voelen en gewaarworden.

Bosch Sensortec biedt nu een uitgebreid assortiment aan verregaand geïntegreerde sensorproducten waarmee is te voldoen aan de eisen voor IoT-knooppunten in toepassingen zoals smart home en industrie 4.0.

Things Evolved-oplossingen

Het IoT-portfolio van Arrow omvat hardwarecomponenten, ontwikkelplatforms en softwaretools, die aan elkaar zijn gekoppeld in diensten. De Things Evolved-oplossingen van het bedrijf omvatten het specificeren van de hardware, het uitvoeren van systeemintegratie voor IoT, het implementeren van een cloudgebaseerd dataplatform, het onderhouden van het netwerk en product life cycle-management voor componenten en systemen die het einde van hun operationele levensduur hebben bereikt.

Arrow en Bosch Sensortec willen samen de mogelijkheden uitbouwen voor inertie-, omgevings- en slimme sensoren in toepassingen als wearables, smart home, gebouwautomatisering, industrie 4.0, thuisrobots, speelgoed, augmented en virtual reality en drones. Met de sensor data fusion-software van Bosch Sensortec zijn de prestaties in applicaties te optimaliseren. Deze software speelt in op de trend van het integreren van meerdere sensoren in een enkele module en het verkleinen van de afmetingen van behuizingen om te voldoen aan eisen op het gebied van energie-efficiëntie en ruimtebeslag. De software onderscheidt statische van dynamische versnelling, compenseert voor 3d-tilt, elimineert magnetische vervorming en identificeert de uitgangspositie voor sensorkalibratie.

Aris Edge

Bij een van de eerste projecten binnen hun samenwerking heeft Arrow sensoren van Bosch Sensortec verwerkt op de pas geïntroduceerde Aris Edge-printkaart. Dit is een ultra-laagvermogen draadloze sensorknooppuntoplossing gebaseerd op het Renesas Synergy-hardware- en softwareplatform, dat is ontworpen om ontwikkelaars sneller tot een proof of concept te laten komen en de tijd tot marktintroductie te verkorten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-07-31T15:08:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.