Birgit Jackson is nieuwe EU-salesdirecteur Sharp

Het Japanse elektronicaconcern Sharp benoemt Birgit Jackson, voorheen Birgit Sommerer, in de nieuw gecreëerde functie van commercieel directeur voor de visual solutions-divisie. Ze gaat het productassortiment en de portfoliostrategie voor de Europese salesregio’s bepalen en de marketing- en communicatiestrategie aansturen.

Jackson komt in dienst bij Sharp nadat zij bijna negen jaar bij NEC Computers werkte, waar ze uiteindelijk hoofd van het productmanagementteam was. Haar eerste projecten bij Sharp zijn de nieuwe campagnes voor Big Pad, een lijn van interactieve displays.

Sharp Visual Solutions profiteert van de investeringen van Foxconn in Sharp Corporation, waardoor het bedrijf in 2016 voor het eerst in drie jaar weer een winst noteerde.

Wijzigingen managementteam

De aanstelling van Jackson volgt kort op het nieuws dat Bob Ishida de nieuwe ceo van Sharp Europe is.

In het Sharp-managementteam vinden nog meer veranderingen plaats. Zo is Jun (Jeff) Ashida, die president Information Systems Europe was, aangesteld als president Sharp Electronics Europe. Hij zal rapporteren aan Ishida. Alex Hermann, tot voor kort vice president van Sharp Information Systems Europe, is benoemd tot president van deze divisie. Hij zal rapporteren aan Ashida.

Sharp is al sinds medio vorig jaar in handen van de Taiwanese onderdelenleverancier en oem Foxconn. Dat bedrijf nam voor bijna vier miljard dollar twee derde van de aandelen over, na aanhoudende verliezen bij Sharp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-08-24T11:28:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.