Steinvåg is chief sales officer Abax

Leverancier werft ook flink in Nederland

Morten Steinvåg

Het Noorse Abax, leverancier van telematica-oplossingen, heeft een nieuwe chief sales officer (cso). Met ingang van vandaag is Morten Steinvåg als nieuwe cso verantwoordelijk voor de verdere internationale groei van de Abax Group. Het betreft een nieuwe functie binnen het bedrijf.

De Noor heeft meer dan twintig jaar ervaring op het gebied van internationaal sales management en business development en was hiervoor werkzaam als director sales en marketing bij Sanivo Pharma. Hij rapporteert direct aan de coo Bjørn Helgeland en maakt deel uit van het managementteam binnen de Abax Group.

‘Ik ben blij dat Steinvåg deze nieuwe rol op zich neemt’, zegt Martijn Zewald, ceo van Abax in Nederland. ‘Abax heeft ambitieuze internationale doelen. We groeien snel en willen wereldwijd de grootste leverancier van telematica-oplossingen worden. We zijn al één van Europa's snelstgroeiende telematicabedrijven en breiden nu verder uit naar Azië, waar we als een van de eerste Amerikaanse en Europese spelers een vestiging geopend hebben in China.’

Nieuwe medewerkers in Nederland

‘Ook Nederland speelt een belangrijke rol bij die internationale groei. We zijn volop nieuwe mensen aan het aannemen en alleen dit jaar al groeit ons team met vijftien nieuwe medewerkers. Zij worden zowel ingezet voor de rittenregistratiesystemen als ook voor ons nieuwe cloud-gebaseerde project management-tool Abax Worker. Deze toepassing geeft ondernemers de mogelijkheid om geheel papierloos hun dagelijkse werkzaamheden te managen.

Abax is gespecialiseerd in de ontwikkeling van telematica-oplossingen voor zakelijke- en privévoertuigen. Daarnaast biedt het bedrijf producten voor vloot- en materieelbeheer. Abax heeft 420 medewerkers, verspreid over kantoren in Noorwegen, Zweden, Denemarken, Finland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en China. De omzet van Abax, met het hoofdkantoor in het Noorse Larvik, groeide in 2016 met 32 procent tot ruim vijftig miljoen euro. Het bedrijf zegt zo'n 25.000 klanten te bedienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-10-16T11:19:00.000Z Christel Dieleman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.