Inframotion sluit overeenkomst met Komprise

De in Wassenaar gevestigde it-distributeur Inframotion heeft een leveringsovereenkomst getekend met het Amerikaanse Komprise, specialist in intelligent gegevensbeheer.

Volgens de distributeur wijst onderzoek uit dat meer dan 60 procent van de zakelijke data al minstens twee jaar niet meer wordt gebruikt en onnodig, dure opslagruimte in beslag neemt. Iets dat door de groeiende hoeveelheid data alleen maar complexer wordt.

Snelle analyse

De oplossing van Komprise zou snelheid, efficiency en een korte terugverdientijd garanderen, naast dat deze technologieneutraal en compatibel zou zijn met grote opslagmedia die op het netwerk zijn aangesloten. Een zogeheten network-attached storage (nas) analyseert complexe datasets binnen vijftien minuten na implementatie en toont volledige informatie over het datagebruik binnen de organisatie. Gebruikers kunnen met behulp van een speciale ‘analytics engine’ een gedetailleerde schatting maken van toekomstig datagebruik op basis van patronen die tot vijftien jaar teruggaan. Iets dat het mogelijk maakt om effectieve capaciteitsplannen en return on investment (roi)-overzichten op te stellen.

Scheiden van data

Bedrijfskritische informatie die meteen beschikbaar moet zijn, wordt op de network-attached storage  gehouden en data die al geruime tijd niet meer is opgevraagd, wordt op goedkopere storagemedia geplaatst en bewaard. Een bedrijf kan op deze manier nog steeds aan de wettelijke bewaarregels voldoen, zonder dat daar hoge kosten tegenover staan. Komprise is naar eigen zeggen geschikt voor it-dienstverleners in bijvoorbeeld netwerk monitoring of netwerkbeveiliging, zogenoemde managed service providers, als ook organisaties met eigen cloudomgevingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-01T15:04:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.