Ziften biedt antivirus tegen onbekende malware

Het Amerikaans endpointmanagement-beveiligingsbedrijf Ziften voegt geavanceerde antivirus toe aan het eigen endpoint protection platform. De uitbreiding zorgt ervoor dat een reeks van bekende en onbekende cyberaanvallen stopt voordat dataverlies of schade optreedt. Traditionele antivirus voorkomt volgens Ziften alleen aanvallen van bekende schadelijke software, goed voor slechts 30 procent van bedrijfsinbreuken. Dit maakte Ziften 8 augustus bekend tijdens de Black Hat cybersecurity conferentie in Las Vegas

Er zijn grote sprongen op komst op het gebied van eindpuntbeveiliging en de integratie van onze nieuwe op kunstmatige intelligentie (ai-) gebaseerde antivirus mogelijkheden is de eerste van vele die Ziften gepland heeft. Deze nieuwe ai-mogelijkheid en onze eindpuntverharding vereenvoudigen het complexe werk van teams, die om half vier in de ochtend moeten reageren op eindpuntaanvallen, drastisch vereenvoudigen’, zegt Mike Hamilton, ceo van Ziften.

De geavanceerde antivirus blokkeert volgens het bedrijf op bestanden gebaseerde aanvallen, waarbij er tijdens een cyberaanval gebruik wordt gemaakt van bestaande software en applicaties, vermindert het onder meer de behoefte aan complexe detectie- en responsactiviteiten, doordat het aanvallen die dezelfde dag plaatsvinden én worden ontdekt voorkomt, prikt het door maskeringstechnieken als verpakking, coderingen en mutaties heen en wordt de vernieuwde antivirus met behulp van bedrijfeigen algoritmen aangedreven door zowel ai als de cloud. Dit om meerdere aanvalsbestanden te detecteren die worden gebruikt om bedrijfs-, overheids- en industriële eindpunten te schenden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-08T14:26:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.