Juniper sponsort NLNOG

Euro

Netwerkleverancier Juniper Networks wordt voor de duur van minimaal een jaar sponsor van Netherlands Network Operator Group (NLNOG), een stichting die zich toelegt op kennisdeling inzake netwerken. Juniper Networks wil langs deze weg banden met de netwerkgemeenschap aanhalen, informatie uitwisselen en gezamenlijk oplossingen vinden voor problemen.

‘Het doel van Netherlands Network Operator Group (NLNOG) is om een gemeenschap te creëren waarin kennis wordt gedeeld en op snelle en informele wijze oplossingen worden gevonden voor de problemen waarmee operators worden geconfronteerd’, zegt Nathalie Trenaman, bestuurslid bij NLNOG.

Volgens haar is de beveiliging van internetrouting momenteel één van de belangrijkste aandachtspunten van de stichting en zou Juniper Networks een vooraanstaande partij zijn op dat gebied. De bij de stichting aangesloten internetproviders zou dan ook de expertise, ervaring en technische knowhow van de netwerkleverancier op waarde weten te schatten.

Naast het financieren van enkele duizenden euro's biedt Juniper Networks ook toegang tot experts en kennis. Zo zal Jeff Haas, een volgens het bedrijf gerenommeerde technicus, tijdens de NLNOG-dag later deze maand, een presentatie houden over de ontwikkeling van het Border Gateway Protocol (BGP). Volgens specialisten het belangrijkste routeringsprotocol van het internet.
x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-31T08:13:00.000Z Zamire Willems
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.