Brother viert 10-jarig partnerjubileum met Cool Earth

Printerfabrikant draagt sinds decennium bij aan bescherming regenwoud

In 2008 startte Brother International Europe met het ondersteunen van Cool Earth, de organisatie die zich inzet voor de bescherming van het regenwoud. Nu, tien jaar later, is het resultaat van dat partnerschap bijna tienduizend hectare beschermd regenwoud.

De mijlpaal is voor Brother aanleiding om opnieuw aandacht te vragen voor milieuverantwoord ondernemen en samen te werken aan een betere leefomgeving. Brother ondersteunt Cool Earth op verschillende manieren, waaronder een Pan-Europees Eco-Points-initiatief voor werknemers en de campagne Click for the Earth.

Klanten kunnen Brother ook helpen om Cool Earth te ondersteunen via een gratis retour- en recyclingprogramma voor Brother-inkt- en -tonercartridges. Daarnaast heeft Brother via het samenwerkingsverband een aantal gemeenschappen in het regenwoud ondersteund en vooruitgeholpen. Voor de Asháninka gemeenschap, levend in het Peruaanse regenwoud, heeft Brother bijgedragen aan medische posten, schoonwatervoorziening en financiering van zes boten voor noodevacuaties en transport naar lokale markten.

Waardering

Matthew Owen, directeur Cool Earth, spreekt zijn waardering uit: ‘Brother heeft veel gedaan om het regenwoud te beschermen. Van het financieren van een voedings- en hygiëneprogramma in Peru tot het leveren van naaimachines aan gemeenschappen in Papoea-Nieuw-Guinea.’

Isao Noji, topman Brother International Europe, zegt trots te zijn op de langdurige samenwerking met Cool Earth. ‘Onze medewerkers en klanten blijven ook in de toekomst het regenwoud en de gemeenschappen in Peru en Papoea-Nieuw-Guinea beschermen door middel van talloze initiatieven.’

Brother Nederland

Brother Nederland is een speler in de printermarkt en heeft een kantoor in Amstelveen. Via een netwerk van resellers zijn de Brother-producten en -services beschikbaar in Nederland. Brother is een fabrikant van inkjet- en laserprinters, labelprinters, scanners en diverse oplossingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-07T16:11:00.000Z Cees Visser
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.