Leaseweb breidt uit met Northwave-diensten

Dit artikel delen:
Nieuwe kantoor LeaseWeb in Amsterdam Zuid-Oost

Leaseweb, aanbieder van cloud- en hostingdiensten, heeft zijn aanbod van managed security services uitgebreid met twee nieuwe diensten van beveiligingsspecialist Northwave. De siem soc-dienst biedt Leaseweb-klanten de mogelijkheid om hun it-infrastructuur 24/7 te laten monitoren door de beveiligingsexperts van Northwave. Zij kunnen daarnaast penetratietesten laten uitvoeren door Northwave om kwetsbaarheden in de beveiliging van hun infrastructuur te identificeren én te verhelpen. Beide diensten helpen Leaseweb-klanten om hun infrastructuur te beschermen tegen het groeiende aantal cyberbedreigingen.

Northwave bewaakt vanuit zijn security operation center (soc) in Nieuwegein 24/7 het netwerk, de systemen en beveiligingsinfrastructuur van bedrijven. De beveiligingsexperts van Northwave maken gebruik van Security Incident & Event Management (SIEM)-technologie om verdacht verkeer uit te lichten, mogelijke hacks te spotten en snel op beveiligingsincidenten te reageren. Klanten van Leaseweb kunnen een beroep doen op Leaseweb’s kennis en vaardigheden voor het bewaken van IT-omgevingen op bedreigingen  en waar nodig direct actie ondernemen.

Beveiligingstests

"Social engineering- en spear phishing-aanvallen worden uitgevoerd om de volledige beveiligingsketen te testen"

Leaseweb-klanten kunnen er nu voor kiezen om periodiek of eenmalig de beveiliging van hun applicaties en infrastructuur te laten penetratietesten. Cybersecurity-specialisten gaan daarbij op zoek naar kwetsbaarheden in systemen en proberen die opzettelijk uit te lucht te halen. Vervolgens beveelt Leaseweb passende herstelmaatregelen aan. De diensten omvatten beveiligingstests waarbij ethische hackers proberen om in te breken, en Red Team-beveiligingstests waarbij social engineering- en spear phishing-aanvallen worden uitgevoerd om de volledige beveiligingsketen te testen.

De twee nieuwe managed security services van Leaseweb kunnen afzonderlijk of in de vorm van een bundel worden afgenomen. Organisaties kunnen een penetratietest laten uitvoeren wanneer zij hun infrastructuur bij Leaseweb inrichten en de zorg voor de bewaking van de omgeving vervolgens aan Northwave overlaten. Door te kiezen voor regelmatige penetratietesten kunnen zij beveiligingsrisico’s altijd een stap voor blijven.

Beide managed security services zijn per direct verkrijgbaar en vormen een aanvulling op het aanbod van beveiligingsdiensten, waaronder ddos ip-bescherming en web application firewall.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-16T14:43:00.000Z Sander Hulsman
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.