Nipshagen leidt Akamai Channels en Alliances in EMEA

Netwerkdienstverlener Akamai heeft Hans Nipshagen aangesteld als hoofd EMEA Channels en Alliances. In deze rol wordt de Nederlander verantwoordelijk voor de channelstrategie van Akamai in Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Onder zijn leiding wordt het regionale partnerprogramma uitgebreid.

Akamai legt zich toe op de efficiënte en betrouwbare aflevering van onder meer media, websites en blockchainproducten met behulp van een zogeheten content delivery network. Hiervoor gebruikt het bedrijf edge computing, via het netwerk gedecentraliseerde rekenkracht, waardoor zaken als schaalbaarheid, beveiliging en webprestaties verbeteren.

Nipshagen werkt al zeven jaar bij Akamai. Meest recent was hij regional sales leader en als zodanig verantwoordelijk voor de verkoop van security- en performancediensten in Oost-Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Hij is ook managing director van de Benelux-organisatie van Akamai. Hij was de eerste medewerker van het bedrijf in de Benelux, zorgde voor groei in deze regio en voor de opbouw van het lokale partnernetwerk.

De toenemende marktinteresse in edge computing biedt kanaalpartners nieuwe mogelijkheden, aldus Nipshagen. 'Ik kijk uit naar de mogelijkheid om verder te bouwen aan de samenwerking tussen Akamai, lokale partners en klanten om ons channelecosysteem te ontwikkelen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-02-13T16:02:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.