Commercetools en Franka Emika verlengen samenwerking

Franka Emika

Het Duitse Commercetools, maker van het gelijknamige commerceplatform, verlengt zijn samenwerking met Franka Emika, de eveneens Duitse robotspecialist. Franka Emika introduceerde twee jaar geleden Franka World, zijn eerste platform voor e-commerce en robotbesturing, op basis van de software van Commercetools.

Franka World is nu de kern in het ecosysteem van de roboticaproducent. Partners en klanten kunnen via het platform niet alleen producten kopen en diensten afnemen, maar ook hele robotparken online beheren. Franka Emika koos voor Commercetools omdat het een api-first en microservices-commerce-systeem zocht dat goed bij zijn bestaande softwarearchitectuur past en omdat het zo gebruik kan maken van de sterke back-end om de nieuwste snufjes uit te rollen.

Franka Emika zocht daarnaast ook naar een manier om e-commerce-functies op te nemen zonder dat medewerkers tijd kwijt zouden zijn aan het ontwikkelen van nieuwe features, zoals het verbinden van robots met de cloud zodat zij op afstand via het Franka World-platform zijn te bedienen.          

‘Het product van Commercetools voldoet helemaal aan onze eisen’, zegt Sebastian Nagel, hoofd cloud-ontwikkeling en producteigenaar van Franka World. ‘Daardoor konden we een snelle time-to-market realiseren, wat een van onze belangrijkste doelen was. We zijn blij dat het team van Commercetools ons zo goed heeft geholpen bij het uitvoeren van deze grote en ingewikkelde klus, en we zijn nu druk bezig met de punten op de i.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-06-19T10:22:00.000Z Frederic Petitjean
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.