CA World - Ook CA doet aan SAAS

Softwareleverancier CA gaat een aantal producten leveren als software-as-a-service (saas). Vooralsnog kunnen klanten drie producten via dit model aanschaffen.

Softwareleverancier CA maakt drie producten beschikbaar als een software-as-a-service (saas). Dat maakte het bedrijf tijdens CA World in Las Vegas bekend. Daarnaast start het bedrijf een speciale business unit voor on-demand software.

De producten GRC Manager en Instant Recovery worden beschikbaar als saas. Clarity PPM was dat al sinds april van dit jaar, maar dit was door CA nog niet officieel aangekondigd. Inmiddels gebruiken zo'n duizend gebruikers wereldwijd het product. Het bedrijf Kellogg, bekend van de cornflakes, is daar een van. Klantvraag zal bepalen welke andere producten nog als saas beschikbaar worden gemaakt.

Misgelopen contracten

Jules Ehrlich, die de nieuwe business unit gaat leiden, erkent dat CA in het verleden erg weinig aan on-demand producten heeft gedaan. "Vanuit de klanten is er veel vraag naar deze vorm van distributie. We zijn verschillende contracten misgelopen omdat we geen saas-oplossingen aan klanten konden bieden", aldus Ehrlich.

De huidige economie maakt voor bedrijven een overstap naar saas interessant, vindt de nieuwe business unit directeur. "Bedrijven hebben nu veel minder te besteden. Je koopt niets met saas. Het is er gewoon en draait binnen een dag."

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-11-18T08:57:00.000Z Rian van Heur
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.