Google biedt Docs zonder internetverbinding

Internetreus Google heeft zijn online kantoortoepassingenpakket Google Docs beschikbaar gemaakt voor gebruik zonder internetverbinding. Daarvoor moet de gebruiker wel een plug-in installeren. Die synchroniseert offline wijzigingen zodra weer een verbinding actief is.

De Nederlandse versie van Google Docs, het online pakket van kantoortoepassingen, kan nu ook worden gebruikt zonder internetverbinding. De Engelstalige variant is al sinds een jaar offline beschikbaar.

Door de nieuwe functionaliteit is het niet meer noodzakelijk om continu in verbinding te staan met het internet. Spreadsheet-, tekstverwerkings- en presentatiedocumenten kunnen daardoor ook worden benaderd op plekken waar geen internet is of waar de verbinding onbetrouwbaar is, zoals in trein of vliegtuig. "Daardoor is er geen beperking om toch verder te kunnen werken aan documenten en optimale productiviteit te behalen", licht Erik de Muinck Keizer toe. Hij geeft leiding aan Google Enterprise Nederland.

Google Gears

Voor offline toegang tot Google Docs moeten gebruikers de browser plug-in Google Gears op hun pc installeren. Elk document dat offline wordt gemaakt of aangepast, wordt automatisch gesynchroniseerd met eventuele vorige versies zodra opnieuw contact met het internet tot stand komt. Tot dusver konden documenten alleen offline worden bekeken. Overigens biedt Google ook zijn e-mailprogramma Gmail inmiddels offline.

Google Gears werkt op de browsers Internet Explorer 6 en hoger, Firefox 1.5 en hoger en Google Chrome, in combinatie met de besturingssystemen Windows XP en Vista, Mac OS X 10.2 en hoger, en Linux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Betekend dit nu dat "Google Docs" een rechtstreekse concurent wordt van "Microsoft Office" en "Sun's Star Office" / "Sun Open Office(GPL)"? / "Abi Word", etc.

De laaste keer dat Google iets beloofde,
was dat dit niet zou gebeuren...

Nee, Zowiezo, dit betekent dat Google Docs nu offline bruikbaar is.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-03T15:18:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.