Google informeert over online storingen

Dit artikel delen:

Google heeft een dashboard online gezet dat toont of alle Google Apps zonder problemen in de lucht zijn. In november maakte Google al bekend zijn service level agreement (sla) voor webmail toe te passen op de Apps-suite. Dinsdag was online maildienst Gmail enkele uren de lucht uit.

Kort nadat online maildienst Gmail er afgelopen dinsdag een paar uur uitlag, komt Google met een online dashboard waarop te zien is of Googles belangrijkste online applicaties in de lucht zijn. Het dashboard is ook als rss-feed beschikbaar. Het toont per applicatie ofwel dat er ‘geen kwesties' zijn, ofwel sprake is van ‘dienstonderbrekingen' ofwel van ‘uitval'. Wanneer een incidentrapport beschikbaar is, verwijst een informatie-ikoontje naar dat rapport.

Tessa Prescott, werkzaam bij Googles salesteam voor Google-applicaties schrijft op het bedrijfsblog van Google: "Het Google Apps Status Dashboard voegt een transparantielaag toe, die vooral nuttig is voor onze zakelijke gebruikers."

Het Dashboard toont informatie voor de belangrijkste applicaties die Google biedt: Google Mail, Calendar, Talk, Docs List, Documents, Spreadsheets, Presentations, Sites, Video for business en het Admin control panel.

Zakelijke gebruikers over de streep trekken

In november maakte Google al bekend zijn service level agreement (sla) voor webmail toe te passen op de Apps-suite. Dat moet zakelijke gebruikers die twijfelen over de beschikbaarheid van SaaS (software as a service) over de streep helpen.

Klanten bij wie de beschikbaarheid van Google-applicaties onder de 99,9 procent uitkomt, ontvangen een schadevergoeding in de vorm van gratis gebruik. Het gaat om gebruikers die 45 minuten per maand geen toegang hebben tot webapplicaties. Daarbij worden storingen van minder dan tien minuten niet meegerekend. De schadevergoeding wordt uitgekeerd aan het einde van het contract. Afhankelijk van de duur van de storing wordt een aantal dagen gratis dienstverlening toegevoegd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

The requested URL /googledashboed.html was not found on this server.
Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request. :-P

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-02-27T13:47:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.