Google: onze SLA is recht door zee

Dit artikel delen:

Als Google Apps meer dan vijftien minuten per maand offline is, krijgen klanten extra ‘use credits’ in plaats van geld terug. ‘Geld teruggeven is financieel uitdagend vanuit logistiek perspectief. Anders moeten bedrijven hun boeken weer bijwerken voor de voorgaande maand. Bovendien is het meer recht door zee.’ Dat zegt Dave Armstrong, marketingdirecteur EMEA voor de Google Enterprise-producten.

Google kiest uit het belang van de klant voor een software level agreement (SLA) voor Google Apps, waarbij bedrijven in plaats van geld extra ‘use credits' terugkrijgen bij downtime. Dat zegt Dave Armstrong in een interview met Computable. Hij is marketingdirecteur EMEA voor de Google Enterprise-producten.

‘Voor Google Apps hebben we een SLA die is gebaseerd op een beschikbaarheid van 99,9 procent', vertelt Armstrong. 'Daarmee beloven we een gemiddelde van tien tot vijftien minuten downtime per maand over de loop van het jaar. Als we daaroverheen gaan, zoals in februari, dan bieden we credits aan.'

Dat zijn bedrijf ervoor kiest in dit soort gevallen geen geld terug te geven, komt doordat dat volgens Armstrong ‘financieel uitdagend is vanuit een logistiek perspectief. Ik ken de details niet, maar ik denk dat credits een logischer manier zijn om iets terug te doen voor bedrijven die te maken krijgen met onderbrekingen. Anders moeten ze hun boeken weer bijwerken voor de voorgaande maand. Bovendien is het meer recht door zee.' Volgens de directeur lijken zowel ‘grote als kleine klanten erg gelukkig met deze benadering.‘

'Begrijpelijk prijsmodel'

Bedrijven betalen voor Google Apps veertig euro per gebruiker per jaar. Armstrong: ‘Je betaalt dus evenveel per gebruiker, hoeveel je er ook hebt. Een heel eenvoudig en begrijpelijk prijsmodel. Er is ook een gratis versie van Google Apps: de standaardeditie. Maar dan heb je niet dezelfde opslagcapaciteit, geen ondersteuning, geen API's en het gebruik is beperkt tot vijftig mensen.'

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

Ik heb vorig jaar al de nodige issues gehad met Google Apps, zie ook http://www.tholis.com/news/bye-bye-google-apps/. Daarna ook nog regelmatig hickups ervaren (ik gebruik apps nog als backup account). Het vreemde is trouwens dat mijn gratis Gmail account nog nooit problemen heeft gehad. Waar betaal je dan eigenlijk voor?

Sowwww.... da's weer een hoop gebakken lucht verkocht :)

Zou een bedrijf zitten wachten op extra "use credits", terwijl ze door de downtijd wellicht een financiele schade hebben opgelopen? Juist om o.a. die schades te beperken spreek je in mijn ogen SLA's voor af. Nu wordt de klant afgescheept met langer gebruik van een tool, terwijl ze liever gehad hadden dat de Google zijn afspraken nakomt en daar de afgesproken consequenties voor draagt.

Oh, en verder....oud nieuws:
http://www.computable.nl/artikel/ict_topics/saas/2882764/2333364/google-informeert-over-online-storingen.html

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-04-28T10:55:00.000Z Jolein de Rooij
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.