Microsoft verkoopt webdiensten via netwerk BT

Dit artikel delen:

Netwerk- en ict-bedrijf BT breidt zijn aanbod van online unified communications-diensten uit met Microsoft Online Services. Daarmee krijgen gebruikers toegang tot geïntegreerde cloud-gebaseerde samenwerkingsdiensten van Microsoft. Daaronder vallen de online versies van Exchange, Sharepoint, Office Communications en Office Live Meeting.

De genoemde diensten worden geïntegreerd in BT's 21st Century Network. Dat is het wereldwijde netwerkplatform waarop de van oorsprong Britse onderneming verscheidene extra diensten aanbiedt in samenwerking met zijn technologiepartners, zoals Cisco, Ericsson, Fujitsu en nu dus Microsoft.

Legacy

Door de samenwerking kunnen organisaties besparen op de kosten van netwerk-, ict- en infrastructuur, zegt topman Neil Sutton van BT Global Services. 'Ook kunnen ze hun bestaande legacy-systemen blijven gebruiken, terwijl ze spraak- en data-applicaties integreren.'  Doordat de programma's van Microsoft in de multi-protocol layer switching-netwerken (mpls) van BT zijn geïntegreerd, krijgen gebruikers toegang tot een volledig gehoste service, inclusief stroomvoorziening, performance management, onderhoud en software-updates.

BT en Microsoft werken al langer samen, waarbij BT de Amerikaanse software wederverkoopt. Volgens directeur Bas Burger van BT Benelux bestaat het 21st Century Network (21CN) uit 'één uniform netwerk dat intelligente netwerkdiensten mogelijk maakt.' Op dit moment wordt nog slechts een fractie van de innovatie geboden die op termijn vanuit een dergelijk netwerk mogelijk wordt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Reacties

De dienstverlening die BT van Microsoft op haar netwerk heeft draaien heet BPOS (Business Productivity Online Suite) en is de door Microsoft onderhouden en beheerde versie van producten als SharePoint, Exchange, Live Meeting en OCS. Microsoft zet hiermee een stap richting volledig beheer van de basisdiensten. Erg interessant! Bij Wortell kijken we inmiddels geruime tijd naar deze dienstverlening en hebben we verschillende proefprojecten uitgevoerd voor bedrijven van 25 tot 300 personen groot. Hoe dan ook. BPOS is zeker de moeite waard om eens naar te kijken.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-07-27T09:05:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.