Managed hosting door True

ITA Software opent kantoor in Amsterdam

 

Het Amerikaanse ITA Software, leverancier van online reserveringssystemen voor vliegtickets, opent een Europese vestiging in Amsterdam. De softwareleverancier wil het klantenbestand en de ondersteuning aan Europese klanten uitbreiden. De software wordt onder andere gebruikt bij de luchtvaartmaatschappijen American Airlines, Alitalia en Continental Airlines en reisorganisaties. De Amsterdamse vestiging is het regionale hoofdkantoor voor Europa, het Midden-Oosten en Afrika.

Het bedrijf kiest Amsterdam als vestigingsplaats voor het Europese hoofdkantoor door de ligging ten opzichte van de luchthaven Schiphol en de centrale ligging in Europa. Het bedrijf wil dichter bij zijn Europese klanten gevestigd zijn. In de keuze voor Amsterdam is ook meegewogen dat medewerkers vaak meerdere talen spreken.

De oprichting van de nieuwe vestiging is begeleid door de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Die overheidsorganisatie adviseert en ondersteunt buitenlandse bedrijven bij de uitbreiding van internationale activiteiten in Nederland.

Computerwetenschappers

ITA Software levert QPX, een managementsysteem dat luchtvaartmaatschappijen gebruiken voor de tariefsbepalingen van vliegtickets. RES, een reserveringssysteem voor vliegpassagiers en IBE, dat is software voor het boeken van vliegtickets via internet.

De leverancier, die ongeveer tien jaar bestaat, is opgericht door computerwetenschappers van de Massachusetts Institute of Technology (MIT). Het hoofdkantoor is gevestigd in Cambridge in de Amerikaanse staat Massachusetts.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/3063752). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×