Unit 4 en Salesforce gaan samen boekhouden

Deal

Softwareleverancier Unit 4 Agresso richt samen met Salesforce.com, leverancier van software als webdienst, een nieuw bedrijf op. Onder de naam FinancialForce.com wordt boekhoudsoftware als webdienst geleverd. Het gaat eigenlijk om CODA 2go, het boekhoudpakket van de Sliedrechtse softwareleverancier. Unit 4 Agresso heeft een meerderheidsbelang in het nieuwe bedrijf.

CODA 2go is online boekhoudsoftware van de Britse softwareleverancier CODA. Dat bedrijf werd in 2008 voor ongeveer 213 miljoen euro overgenomen door Unit4 Agresso. CODA en Salesforce.com hebben in het verleden samengewerkt aan de ontwikkeling en introductie van het online boekhoudpakket. Salesforce.com hoopt dat afnemers van hun online crm-pakketten via dochterleverancier FinancialForce.com ook boekhoudsoftware afnemen.

De nieuwe leverancier van boekhoudpakketten wordt geleid door de CODA-ceo Jeremy Roche. Het advies- verkoop- en ondersteuningsteam voor Europa werkt vanuit het Verenigd Koninkrijk. Het hoofdkantoor is gevestigd in de VS.

Meer SaaS

De samenwerking past in de strategie van Unit 4 Agresso om zich meer op software als webdienst te richten. In 2008 behaalde het Sliedrechtse bedrijf nog maar vijf procent van zijn omzet uit Software as a Service (SaaS). Directeur Chris Ouwinga zij in maart 2009 tegen Computable dat hij verder hoopt te groeien in de markt voor software als webdienst.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-02T08:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.