Google, IBM, en Microsoft azen op bedrijfsmail

Dit artikel delen:

De slag om de zakelijke klant tussen leveranciers van mail- en samenwerkingsprogramma’s is in volle gang. Google, IBM en Microsoft bieden hun e-mailprogramma’s en samenwerkingssoftware als webdienst aan. Google levert Google Apps, een bundeling van Gmail, Google Docs en Google Calendar. IBM levert LotusLive iNotes, een webdienst voor mail- en samenwerkingssoftware en Microsoft verkoopt Exchange Online. Nu software als webdienst steeds meer gemeengoed wordt bij bedrijven richten de leveranciers hun pijlen op de zakelijke klant.

Zoekreus en softwareleverancier Google voert de grootste advertentiecampagne gericht op de zakelijke klant uit zijn bestaansgeschiedenis. Het gaat om advertenties gericht op bedrijven voor Google Apps, de bundeling van Gmail, Google Docs en Google Calendar. In de Verenigde Staten loopt de advertentiecampagne al langer en die wordt voortgezet in Frankrijk, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Japan en Singapore.

In Nederland is een aantal mkb-bedrijven over op webmail van Google. Het bedrijf zegt binnenkort zijn eerste grote Nederlandse klant bekend te maken. Schoonmaakdienstverlener Rentokil, dat ook vestigingen in Nederland heeft, is voor de gehele organisatie overgestapt op Google Apps.

LotusLive iNotes

IBM kondigde 5 oktober 2009 de beschikbaarheid aan van LotusLive iNotes. Die webdienst voor e-mail, adresboek en agenda is iets goedkoper dan de Premier Edition van Google Apps. Bedrijven die iNotes afnemen betalen 36 dollar (24,05 euro) per gebruiker. Bij Google gaat het om 40 euro per gebruikersaccount per jaar. De webdienst van IBM heeft geen spreadsheetprogramma en geen presentatiesoftware. De opslagruimte van de webmail van IBM is beperkt tot 1 gigabyte. Gebruikers van zakelijke Gmail hebben 25 gigabyte tot hun beschikking. Het is niet bekend wanneer de webdienst van IBM beschikbaar is voor Nederlandse bedrijven.

Microsoft biedt via partner Ned Solutions het mailprogramma Microsoft Exchange Online aan voor Nederlandse bedrijven. Zakelijke gebruikers hebben via internet toegang tot e-mail, adressen, taakbeheer en hun agenda. Ze kunnen via verschillende apparaten (mobieltje, notebook, desktop) toegang tot hun mailbox krijgen. De webdienst kost 5,95 euro per maand.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2009-10-20T16:28:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.